Belgian Memorial Day 2017

Het thema van de volgende «Belgian Memorial Day 2017: «De VROUWEN in de GROTE OORLOG 14-18»

Het thema van de volgende «Belgian Memorial Day 2017» is :

«De VROUWEN in de GROTE OORLOG 14-18»

Als eerbetoon aan de opofferingen en de lijdensweg van de burgers, de angst van de moeders en familieleden voor mogelijk slecht nieuws, het verdriet van de weduwen en kinderen, de actieve deelname van vrijwilligsters aan militaire operaties of aan het Verzet en aan de bijgedrag van vrouwen aan de continui-teit van onze samenleving door de soldaten te vervangen in fabrieken of in organisaties gelijk hospitalen.

Dit thema zal, waarschijnlijk voor de allereerste keer, op vrijdag 22 september 2017 van 14.00 tot 16.00 u. herdacht worden voor het graf van de Onbekende Soldaat aan het Congresplein in Brussel. 1.172 namen van burgerlijke en militaire slachtoffers op Belgische bodem gesneuveld tijdens het jaar 1917 worden voorgelezen door dames die een microcosme van de Belgische samenleving vertegenwoordigen, onder meer een verpleegster, een diplomate, een secretaresse, een vrouwelijke militair, een ambtenares, een alleenstaande moeder, een dakloze, een geestelijke, een onderwijzeres, een verkoopster en buitenlandse dames in België.

De buitengewone inzet, de angsten en het lijden van de vrouwen tijdens de Grote Oorlog 14-18 niet naleven zou ondenkbaar en bijzonder onrechtvaardig zijn...

U wordt uitgenodigd uw dankbaarheid te komen getuigen.
Inlichtingen per e-mail: souvenir.herdenking@gmail.com