standard.jpg

REEDS VOLZET !!!

Disney’s MagischeVuurwerk Festival

Geniet van een 2 of 3-daags arrangement in Disneyland® Paris tijdens Disney’s Magische Vuurwerk Festival en beleef twee spectaculaire avonden vol vuurwerk en speciale effecten!

Eerste proefproject fietsleasing van start bij 11 Bataljon Genie uit Burcht.

Eerste proefproject fietsleasing van start bij 11 Bataljon Geniet uit Burcht.

Het 11 Bataljon Genie uit Burcht is de eerste eenheid van Defensie die de mogelijkheid zal hebben om fietsen te leasen.

Begin 2018 heeft 11 Bataljon Genie een workshop georganiseerd waarin voor verschillende thema’s waar het personeel bezorgd over is, naar oplossingen werd gezocht. Eén van die belangrijke thema’s was mobiliteit.

“Haalbaar, betaalbaar en aangenaam woon-werkverkeer is uiterst belangrijk om ons personeel nog beter te binden aan onze eenheid”, aldus Luitenant-kolonel stafbrevethouder Yves De Neve, de commandant van 11 Bataljon Genie. “Met de werken aan de Antwerpse Ring in het vooruitzicht hebben we er alle belang bij om naar creatieve oplossingen voor het woon-werkverkeer te zoeken en fietsleasing is er volgens mij één van. De afgelopen maanden zijn we samen met verschillende diensten van Defensie gaan samenzitten en ik ben dan ook zeer blij dat we als pilooteenheid met fietsleasing kunnen van start gaan. De eerste stap is alvast gezet, maar om fietsleasing nog aantrekkelijker te maken voor onze personeelsleden, zouden de kosten voor de fietsleasing moeten kunnen worden ingehouden op het brutosalaris zoals dat nu in de private sector gebeurt, en niet op het effectief uitbetaald nettosalaris. DG HR onderzoekt momenteel deze mogelijkheid. Wij hopen bovendien dat de fietsvergoeding voor speed pedelecs en de combinatie auto-fiets snel zal worden goedgekeurd.”

CDSCA zal de bevoorrechte partner zijn om de contracten met de weerhouden leasingfirma Cyclis op te stellen en als tussenpersoon op te treden tussen Cyclis en de militair. Door het groeperen van de contracten via CDSCA kunnen betere voorwaarden aangeboden worden.

Op 19 november was Team Cyclis  op bezoek in 11 Bataljon Genie om het personeel in te lichten over de mogelijkheden van fietsleasing en aansluitend heeft iedereen de kans gekregen om verschillende types te testen zoals elektrische fietsen, speed pedelecs, elektrische mountainbikes, plooifietsen, koersfietsen, enzovoort. Team Cyclis kan eender welk merk en model aanbieden. De fiets kan bovendien getest, afgehaald en onderhouden worden bij een fietshandelaar in ieders buurt. Het betreft bovendien een all-in leasingformule, dus inclusief omniumverzekering, onderhoud en depannagedienst en de fiets kan zowel voor woon-werkverkeer als voor recreatieve doeleinden worden gebruikt.

Het was een geslaagde dag en een eerste belangrijke stap naar haalbare, betaalbare en aangename mobiliteit.